ECODRY

Nahajate se: Home Zakaj razvlaževanje zidov? Vlažni zidovi

Vlažni zidovi

Dobro znani in splošno razširjeni: vlažne stene in vlažni zidovi.

Vlaga v zgradbah je dobro znana in splošno razširjena težava. Ločimo med površinsko vlago in zidno vlago.

kapelle-kirchh-spoeck 28-72 rgb

  • Vlažne stene so slabše izolativne in zato zapravljajo dragoceno energijo. Vlažni zidovi imajo vlažno površino in predstavljajo leglo za plesni in povzročitelje bolezni.
  • Zaradi vlažnih zidov prihaja do odstopanja ometov in barv. Voda izpari, soli pa ostanejo in začnejo nažirati omete in zidove. Srednjeročno pride do dejanske poškodbe strukture zgradbe in s tem do velikega zmanjšanja vrednosti vašega objekta.

 

 


Kaj je glavni vzrok za vlažne zidove?
Najpogostejši vzrok (približno 80 %) je vlaga iz zemlje. Nastane, ko ima zid zaradi nezatesnjenih ali manjkajočih vodoravnih zapor neposreden stik z zemljino.
Ta vlaga, imenovana tudi „kapilarno naraščajoča vlaga“, se – fizikalno gledano – vedno vzpenja navzgor. Svojo pot najde neovirano skozi filigrano mrežo kot las tankih cevčic, por in najmanjših votlih prostorov v zidu.

venedigSkoraj vedno jo spremljajo tudi soli, ki so prisotne v vsakih tleh in vsakem gradbenem materialu – sproščajo in prenašajo se z vlago. Voda izhlapi skozi površino, preostanejo pa tipični solitri.

Prvi korak k razvlaževanju zidov
Za nasvet prosite strokovnjaka, ki naj preveri, kje se nahaja vzrok za zidno vlago.

Podjetje ECODRY je specializirano za nežno, vendar učinkovito razvlaževanje zidov in že vrsto let uspešno deluje pri ponovni vzpostavitvi zdravega bivalnega okolja. Več pod >> Tako deluje razvlaževanje zidov ECODRY

 

 
SCHIMMEL ENTFERNEN